Od gory przez wlew powinno siegnac, a jak nie to przez bagnet.
Tłucze przy przyśpieszaniu
Zwiń
X
-
Tłucze przy przyśpieszaniu
Jestem tu nowy wiec Witam wszystkich uzytkownikow Octavii i nie tylko.
Zostalem przekierowany ze Skodovka-Clubu na te forum bo mam akurat problem z Octavia. Coś mi tlucze przy przyspieszaniu ale po 60km/h np. na 4 biegu ja dodaje gazu a on bum bum bum bum, slychac to dobrze i czuc, czuje to dobrze pasazer z przodu na nogach, tluczenia nie czuc na kierownicy. Prosil bym o pomoc, bo zaczyna mnie to denerwowac. Octavia ma juz 260000KM przebiegu czy zaraz zacznie sie wszystko sie rozpadac czy jeszcze troche pojezdzi ? ;]Skoda Octavia 2.0 115KM 1999r.
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez nico21a moze masz cos z oponami ??
chyba jakas poducha siedzi, tak mi sie wydaje.
Komentarz
-
Zamieszczone przez panzer1987extra nastepny wydatek jak nie Favorit to Octavia ile moze kosztowac naprawa tego czegos co tlucze?? :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Czasami tak bywa, że człowiek nastawi się na wydatki a tu jakaś duperelka i po sprawie. Być może jest tak i w Twoim przypadku panzer1987. Przynajmniej jakieś dobre słowo dzisiaj w tej sprawie.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
wlasnie wrocilem z krotkiej przejazdzki i lekko czuje bicie na kierownicy przy przyspieszaniu bicie nie wystepuje przy hamowaniu nawet takim leciutkim, jak jade bez gazu to tez nie bije tylko jak przyspieszam :| Dziekuje wszystkim za pomoc moze jakos dojedziemy razem do tego co padloSkoda Octavia 2.0 115KM 1999r.
Komentarz
-
-
oprocz tego mam jeszcze jeden problem ale juz nie bede zakladal nowego topica otoz:
przy zmienie biegow puszczam gaz naciskam sprzeglo a on sam mi daje po obrotach i podnosi je o ok 300-400 obr porostu jak by po wcisnieciu sprzegla sam dodal gazu na chwile, hmmm nie wiem jak wam to wytlumaczyc :|Skoda Octavia 2.0 115KM 1999r.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez panzer1987wlasnie wrocilem z krotkiej przejazdzki i lekko czuje bicie na kierownicy przy przyspieszaniu bicie nie wystepuje przy hamowaniu nawet takim leciutkim, jak jade bez gazu to tez nie bije tylko jak przyspieszam :| Dziekuje wszystkim za pomoc moze jakos dojedziemy razem do tego co padlo
No to kto pierwszy naprawia? :lol:
Komentarz
-
-
edi, panzer1987, mam podobny objaw, przy przyspieszaniu czuć wibracje na budzie, wymieniłem już łożyska od przegubów w skrzyni ale niewiele to pomogło dlatego obstawiam że to jednak coś z samymi przegubami
naprawiajcie i zdajcie relacje co wymienialiście i czy pomogło, u mnie jest to jeszcze bardzo delikatne więc jeszcze trochę poczekam.
na razie czeka mnie malowanie auta
Komentarz
-
-
no to i ja sie podpinam , . jak pisałem w innym temacie miałem problemy z drganiem nadwozia ale problem został wyeliminowany , zły moment i dwumasówka , ale w tej chwili jest ok i co zacząłem obserwować - w zasadzie prawie dokładnie przy 130 km/h na V zaczynam mieć drgania na kierownicy ale tylko przy wciśniętym gazie , przyspieszaniu , jak odpuszczam to drgania znikają , i jeszcze wydaje mi się że jak jade na wprost już ze stałą prędkością to jest w porządku ale jak próbuję " napiąć " lekko kierownice w prawo lub lewo znowu odczuwam drgania , ten efekt tez raczej przy duzych prędkościach. moze miał ktoś takie coś ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwno to i ja sie podpinam , . jak pisałem w innym temacie miałem problemy z drganiem nadwozia ale problem został wyeliminowany , zły moment i dwumasówka , ale w tej chwili jest ok i co zacząłem obserwować - w zasadzie prawie dokładnie przy 130 km/h na V zaczynam mieć drgania na kierownicy ale tylko przy wciśniętym gazie , przyspieszaniu , jak odpuszczam to drgania znikają , i jeszcze wydaje mi się że jak jade na wprost już ze stałą prędkością to jest w porządku ale jak próbuję " napiąć " lekko kierownice w prawo lub lewo znowu odczuwam drgania , ten efekt tez raczej przy duzych prędkościach. moze miał ktoś takie coś ?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwhmmm.....no właśnie :evil:
bo w tym wypadku troche glupio to pisac, ale jednak u mnie czterokrotne wywazanie nie pomoglo (w roznych miejscach), dopiero za piatym razem sie udalo
niby glupie wywazanie... :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz